Radicale veranderingen in mode
De kledingindustrie is na de olie-industrie de grootste vervuiler op aarde. De sector is verantwoordelijk voor meer dan 10 procent van de wereldwijde Co2-uitstoot, 20 procent van de watervervuiling en 35 procent van de vervuiling door microplastics. Dat moet anders. Arnhemse modebiënnale State of Fashion verkent hoe.
Met meer dan 70 ontwerpers en kunstenaars van over de hele wereld onderzoekt de biënnale mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer te maken. Vijf weken lang tovert State of Fashion de binnenstad van Arnhem om tot het centrum van duurzame mode.
Arnhem, centrum of duurzame mode
Op verschillende locaties, op loopafstand van elkaar, worden tentoonstellingen, modeshows, workshops en kledingruilbeurzen georganiseerd. Voor de biënnale dienen de belangrijkste uitkomsten van de vorige editie als vertrekpunt. Onderdelen worden gecureerd door een team van curatoren, zodat zoveel mogelijk perspectieven aan bod komen.
Waarom steunt het Cultuurfonds State of Fashion
State of Fashion richt zich op de uitdagingen waar de wereld nu voor staat. De biënnale voelt de noodzaak van fundamentele verandering en focust op een inventieve manier op de rol die mode hierin speelt.
- State of Fashion richt zich op een breed publiek. Bezoekers worden actief betrokken bij de activiteiten.
- De organisatie zet makers met grensverleggende ideeën in om mode te bevragen en te veranderen.
- Iedere editie neemt de bevindingen uit de voorgaande editie als uitgangspunt.
- State of Fashion werkt met diverse curatoren om verschillende perspectieven te belichten. Curatoren worden middels een open call verworven.
Loop je rond met een goed idee om de mode-industrie te verduurzamen?
Check of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage.