Een vrouwelijke performer gekleed in een zwarte bikinitop en een rok van zwart bont, die haar gehele linkerbeen vrijlaat, houdt een stok met aan de uiteinden vier gebogen punten boven haar hoofd. Ze draagt veel gouden kettingen, ook om haar heupen. De foto is tegen het licht in gemaakt, de zon schijnt door haar armen. In de achtergrond staan hoge bomen en een witte partytent.

Ruigoord: openluchtmuseum voor verwondering

tentoonstelling Ruigoord: Oase van verwondering
Aangevraagd door
Stichting honderd jaar Ruigoord
Bijdrage
€ 30.000,00
Werkterrein
beeldende kunst
Bereik
20.000 extra bezoekers

Ruigoord, het oudste kunstenaarsdorp van Nederland bestaat vijftig jaar. Het is een halve eeuw geleden dat het dorpje, vlakbij Amsterdam, werd gekraakt en een kunstenaarskolonie werd.

Inmiddels mag er niet meer gewoond worden, maar Ruigoord is nog steeds een vrijhaven. Een creatieve ontmoetingsplek voor alternatieve kunst en cultuur. Ter ere van het jubileum wordt Ruigoord omgetoverd tot openluchtmuseum voor verwondering.

Oase van verwondering 

Onder de naam Ruigoord: oase van verwondering wordt de vrijhaven omgevormd tot een duurzame kunstroute. Samen met een landschapsarchitect en kunstenaars van binnen en buiten Ruigoord worden routes langs ateliers en kunstprojecten aangelegd. Onderweg ontdekken bezoekers nieuwe ideeën voor de huidige maatschappij.

Waarom steunt het Cultuurfonds Ruigoord?

Met de blijvende kunstroute slaat Ruigoord een brug tussen de gemeenschap van Ruigoord en de wereld daarbuiten. Jaarlijks bezoeken 50.000 mensen het dorp, met de toevoeging van de kunstroute rekent Ruigoord op nog eens 20.000 extra bezoekers.

  • De kunstroute heeft een blijvend karakter en wordt 24/7 gratis toegankelijk voor publiek.
  • Bij de kunstroute verschijnen meerdere audiotours en publieksprogramma’s.
  • Ruigoord is al vijftig jaar een laboratorium voor ideeën. Het toont werk met een grote aantrekkingskracht.
Draag je Ruigoord en andere initiatieven een warm hart toe?

Geef aan cultuur.

Met jouw hulp houden we alternatieve cultuur in Nederland behouden voor de toekomst.

Dit project kreeg een toekenning uit: